Μπαμπάδες Παίξτε Με τα Παιδιά Σας!
gototopgototop

 

Advertisement

Μπαμπάδες Παίξτε Με τα Παιδιά Σας!

Είναι ιδανικό ντουέτο οι δυο τους, μπαμπάς και μωρό. Όταν παίζουν δίνουν στη μαμά την ευκαιρία να ξεκουραστεί, να απολαύσει την τρυφερή τους σχέση, να καμαρώσει τον σύντροφο της στο ρόλο του πατέρα. Και φυσικά γνωρίζουν ο ένας τον άλλο και χτίζουν τα θεμέλια της σχέσης τους.  Όταν το μωρό είναι νεογέννητο, μια από τις πιο ψυχαγωγικές δραστηριότητες που μπορεί να του προσφέρει ο μπαμπάς είναι να το έχει αγκαλιά, καθώς μετακινείται μέσα και έξω από το σπίτι, έτσι ώστε το μωρό να μπορεί να βλέπει γύρω του.

Μπαμπάδες: ξεναγήστε το γιο σας στον θεσπέσιο αυτό κόσμο που απλώνεται γύρω του. Η θέα μέσα από την ασφάλεια και τη θέρμη της αγκαλιάς σας είναι μοναδική. Χαρίστε στην κόρη σας τον πρώτο της χορό. Κάπως έτσι νιώθει τις ρυθμικές κινήσεις σας καθώς περπατάτε, ενώ οι χτύποι της καρδιάς σας είναι η καλύτερη μουσική στα αυτιά της.  Υπάρχουν απτές αποδείξεις για το πόσο σημαντικά για την ανατροφή του μωρού είναι η φροντίδα και το παιχνίδι του πατέρα: όπως επιβεβαιώνουν οι έρευνες, όταν ένα μωρό από τον πρώτο χρόνο της ζωής του απολαμβάνει τακτικά και τα πατρικά παιχνίδια αποκτά αυξημένη αντίληψη, κατακτά γρηγορότερα κάποιες δεξιότητες, γίνεται πιο δραστήριο.

Έχει βρεθεί επίσης ότι ένα τέτοιο παιδί, μεγαλώνοντας, έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση, είναι πιο κοινωνικό και δημοφιλές, βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και έχει καλύτερη επίδοση στο σχολείο.  Έχει παρατηρηθεί ότι ο πατέρας παίζει με το μωρό με διαφορετικό τρόπο από ότι η μαμά. Τα παιχνίδια του είναι πιο τολμηρά, «πιο άγρια» κατά την κρίση της μαμάς. Ο μπαμπάς-πειραχτήρι παίζει προκαλώντας το μωρό και την περιέργειά του. Χρησιμοποιεί πιο πολύ το σώμα του παρά παιχνίδια ή αντικείμενα. Είναι πιο δραστήριος και δεν υποχωρεί εύκολα προσφέροντας στο μωρό βοήθεια αμέσως μόλις δυσανασχετήσει, όπως συχνά κάνει η μαμά. Το ωθεί να βρει τη λύση μόνο του και έτσι το μαθαίνει να αντιμετωπίζει νέες καταστάσεις. 

<<Πηγή>> «Σχέσεις στοργής» Αναστασία Λύρα


Pharm24.gr Βρεφικά, Είδη Φαρμακείου, Κρέμες Προσώπου

Βρεφικές Πάνες Agnotis. Αγοράσε τις βραβευμένες πάνες

Fashionbay.gr. Μοναδικά ρούχα για μικρούς και μεγάλους

Share

Αναζήτηση...

Φώτο-Ιδέες

Χρήσιμες Προτάσεις

Live Radio

Max FM 100.2 | Live Radio

Fly FM 88.1

Now Online

Έχουμε 155 επισκέπτες συνδεδεμένους

Όλα για τη βάπτιση με ένα κλικ!