Ποιες είναι οι Aπαιτήσεις της Eγκύου σε Mέταλλα;
gototopgototop

 

Advertisement

Ποιες είναι οι Aπαιτήσεις της Eγκύου σε Mέταλλα;

 

Μας προτείνει το: Healthy Life

(Συνεργαζόμενο Διαδικτυακό Περιοδικό Υγείας με το olagiativaptisi.gr)

 

 

 

 

Χρειάζεται επιπλέον 400mg ασβεστίου την ημέρα. Εφ’ όσον οι ημερήσιες ανάγκες της γυναίκας σε ασβέστιο πριν την εγκυμοσύνη είναι 800 mg η συνολική ημερήσια ανάγκη σε ασβέστιο κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης είναι 1200 mg δηλαδή περίπου 50% αύξηση. Το επιπλέον ασβέστιο  χρειάζεται κυρίως για το σχηματισμό των οστών του εμβρύου.

Ένα γάλα περιέχει 270mg ασβεστίου. Επομένως αν η έγκυος παίρνει ασβέστιο μόνο από γάλα περιέχει 4-5 ποτήρια γάλα ημερησίως. Άλλα τρόφιμα που περιέχουν ασβέστιο είναι μικρά ψάρια, γιαούρτι, δημητριακά και λαχανικά. Οι ανάγκες της εγκύου σε σίδηρο αυξάνουν πολύ και αυτό γιατί αυξάνεται ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων της μητέρας κατά 30%. Ο σίδηρος χρειάζεται όχι μόνο για την ανάπτυξη και τη δημιουργία ερυθροκυττάρων του κυήματος αλλά και για να αποθηκευτεί στο συκώτι ο σίδηρος που θα του χρειαστεί μετά τη γέννηση του.

Για την κάλυψη των αναγκών χρειάζονται 30-60mg σιδήρου την ημέρα. Ακόμη και η πιο ικανοποιητική διατροφή της εγκύου δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε σίδηρο. Γι’ αυτό μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης χρειάζεται επιπρόσθετος σίδηρος ή δισκία. Η έγκυος γυναίκα πρέπει να έχει επαρκή πρόσληψη και σε όλα τα άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο άνθρωπος. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα πλήρες διαιτολόγιο που περιέχει τρόφιμα απ’ όλες τις κατηγορίες τροφίμων.

<<Συντάκτης>>  Αντώνης Καφάτος, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης.

<<Πηγή>> Υγεία και διατροφή στη περίοδο της εγκυμοσύνης και πρώτο εξάμηνο της βρεφικής περιόδου.


Pharm24.gr Βρεφικά, Είδη Φαρμακείου, Κρέμες Προσώπου

Βρεφικές Πάνες Agnotis. Αγοράσε τις βραβευμένες πάνες

Fashionbay.gr. Μοναδικά ρούχα για μικρούς και μεγάλους

Share

Αναζήτηση...

Φώτο-Ιδέες

Χρήσιμες Προτάσεις

Live Radio

Max FM 100.2 | Live Radio

Fly FM 88.1

Now Online

Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους

Όλα για τη βάπτιση με ένα κλικ!