Πώς θα εγκαταλείψετε τις Πάνες
gototopgototop

 

Advertisement

Πώς θα εγκαταλείψετε τις Πάνες

 Δεδομένου ότι η καλοκαιρινή περίοδος αποτελέι ίσως την καλύτερη εποχή για να απαλλαχτείτε από τις πάνες σας παρουσιάζουμε σήμερα μερικές απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν...

• Η εκπαίδευση του παιδιού στη χρήση του γιο-γιό απαιτεί υπομονή! Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή και μήνες έως ότου ολοκληρωθεί. 

• Μη δείξετε σημάδια ανυπομονησίας και μη μαλώνετε το παιδί. 

• Ενθαρρύνετέ το να συμμετέχει και το ίδιο στο ντύσιμο και στο γδύσιμό του, καθώς και στην τακτοποίηση των παιχνιδιών του. 

• Αν το παιδί σας δεν είναι πολύ πρόθυμο να συνεργαστεί, χρησιμοποιήστε ως κίνητρο μια «καρτέλα επιδόσεων» με αυτοκόλλητα. Σημειώνετε από ένα σταυρό σε κάθε κουτάκι και κάθε φορά που συνεργάζεται, όταν του το ζητάτε να κάνει κάτι, καλύπτετε το σταυρό με ένα αυτοκόλλητο. Μόλις δείτε ότι για αρκετές φορές συνεχόμενες ημέρες, σχεδόν όλοι οι σταυροί έχουν καλυφτεί, μπορείτε να είστε βέβαιη ότι το παιδί σας είναι έτοιμο να συνεργαστεί μαζί σας στην εκπαίδευση της τουαλέτας.

Ενθαρρύνετε το παιδί να σας πει πότε είναι έτοιμο να ουρήσει ή αισθάνεται κινήσεις του εντέρου. 

• Αν σας μιλήσει αφού έχει βρέξει την πάνα του, επιβραβεύστε το και πείτε του την επόμενη φορά να σας το πει πιο πριν. 

• Αποφασίστε προσεκτικά τι λέξεις θα χρησιμοποιήσετε για το θέμα και μείνετε σταθερές σε αυτές για να αποφύγετε σύγχυση. 

• Όταν δείχνει ότι είναι έτοιμο να ουρήσει ή να αφοδεύσει, οδηγείστε το στο γιο-γιό. Αφήστε το να καθίσει για μερικά λεπτά. Αν δεν γίνει τίποτα, μην απογοητευτείτε. Κάντε την όλη διαδικασία να φαίνεται ευχάριστη και συνηθισμένη. 

• Κάντε τη χρήση του γιο-γιό μέρος της καθημερινής ρουτίνας του παιδιού. Μπορείτε να το κατευθύνετε στο γιο-γιό μόλις σηκώνεται το πρωί και πριν πέσει για ύπνο το βράδυ. 

Επιβραβεύστε κάθε προσπάθεια του παιδιού με αγκαλιές και ενθαρρυντικά λόγια. Μην το μαλώσετε ποτέ αν κάνει κάτι λάθος! Θυμηθείτε ότι κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς και τις δικές του ιδιαιτερότητες.

<<Πηγή>> Familylife.gr


Pharm24.gr Βρεφικά, Είδη Φαρμακείου, Κρέμες Προσώπου

Βρεφικές Πάνες Agnotis. Αγοράσε τις βραβευμένες πάνες

Fashionbay.gr. Μοναδικά ρούχα για μικρούς και μεγάλους

Share

Αναζήτηση...

Φώτο-Ιδέες

Χρήσιμες Προτάσεις

Live Radio

Max FM 100.2 | Live Radio

Fly FM 88.1

Now Online

Έχουμε 26 επισκέπτες συνδεδεμένους

Όλα για τη βάπτιση με ένα κλικ!