Πρετοιμάσετε το Πρωτάκι σας για το Σχολείο
gototopgototop

 

Advertisement

Πρετοιμάσετε το Πρωτάκι σας για το Σχολείο

Η στιγμή που το μικρό σας θα πάει στην πρώτη δημοτικού έφτασε! Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που το παιδί φεύγει από το σπίτι αφού έχει προηγηθεί το νηπιαγωγείο, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που αποκτά υποχρεώσεις με το διάβασμα να είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Γι’ αυτό πρέπει να φροντίσετε να κάνετε αυτή τη μετάβαση στο σχολείο όσο πιο ομαλή γίνεται. Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να του πείτε ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να ακολουθεί ένα πρόγραμμα μπορεί όμως να γίνει η μετάβαση μία ευχάριστη διαδικασία.

proti mera sxoleio

  • Μόλις τελειώσουν οι διακοπές φτιάξτε μαζί το χώρο που θα διαβάζει, το γραφείο του. Εξηγήστε του ότι αυτός είναι ο χώρος εργασίας τους και καθίστε μαζί α συγκεντρώσετε ότι χρειάζεται να έχει κοντά του. Αποφύγετε τα περιττά παιχνίδια και τα διάφορα διακοσμητικά έτσι ώστε να μην το αποσπούν τραβώντας του την προσοχή.
  • Ξεκινήστε να το βάζετε για ύπνο λίγο πιο νωρίς και να το ξυπνάτε νωρίς 1-2 εβδομάδες πριν τα σχολεία ανοίξουν για να συνηθίσει το πρόγραμμα του ύπνου.
  • Μιλήστε του για τις ωραίες εμπειρίες, τους καινούριους φίλους και τα όμορφα πράγματα που θα μάθει στο σχολείο και κάντε το να ενθουσιαστεί.
  • Συζητήστε μαζί του τη δική σας εμπειρία από την πρώτη μέρα στο Δημοτικό για να του κάνετε την εικόνα πιο οικεία.
  • Φτιάξτε ένα ημερολόγιο και μετρήστε τις μέρες για το σχολείο, όπως κάνετε με τις διακοπές ή το πάρτι γενεθλίων για τα οποία ανυπομονεί. Έτσι θα έχει στο μυαλό του το σχολείο σαν κάτι ευχάριστο.

Φυσικά όλα τα παραπάνω θέλουν μέτρο γιατί η πίεση το πιθανότερο είναι να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

<<Πηγή>> http://www.4moms.gr


Pharm24.gr Βρεφικά, Είδη Φαρμακείου, Κρέμες Προσώπου

Βρεφικές Πάνες Agnotis. Αγοράσε τις βραβευμένες πάνες

Fashionbay.gr. Μοναδικά ρούχα για μικρούς και μεγάλους

Share

Αναζήτηση...

Φώτο-Ιδέες

Χρήσιμες Προτάσεις

Live Radio

Max FM 100.2 | Live Radio

Fly FM 88.1

Now Online

Έχουμε 27 επισκέπτες συνδεδεμένους

Όλα για τη βάπτιση με ένα κλικ!